Імовірність революції мінімальна – думка киян

Більше половини опитаних мешканців столиці вважають, що зараз імовірність революції в Україні мінімальна, такі результати соціологічного дослідження «Київський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у березні 2019 року.

Відповідаючи на запитання «Як ви оцінюєте імовірність революції в Україні?» 24,2% відповіли «мінімальна», 28,5% – «може коли-небудь, але не зараз». Натомість 14,7% киян впевнені, що революція в Україні «може трапитись у найближчі місяці», а 18,7% – що «може розпочатись в будь-який момент». 13,7% опитаних не змогли визначитись з власними революційними очікуваннями.

Також містянам було поставлено запитання «Чи готові ви вийти на протест проти центральної влади (Президента, Прем’єра, Кабміна, Верховної ради)?», на що 14,9% мешканців Києва відповіли, що «готові в будь-який момент або вже ходять», 27,4% – що «швидше готові», 22,8% –  «швидше не готові» протестувати, а найбільша частка (27,8%) «не готові» взагалі. 7,1% містян не змогли дати відповідь на поставлене запитання.

 

Дослідження відбувалось з 2 по 3 березня у рамках проекту «Київський омнібус». Загалом опитано 1800 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,6%.